Reception Area - Centre Henri-Lemieux

LaSalle (Quebec)

Client:
City of Montreal (municipality of LaSalle)
Surface:
2 060 sq.ft.
Year of realisation:
2013
Collaborator:
Dubé Matte, Associés Architectes
Photo credit:
Julien Perron-Gagné

The reception area of the Cultural and Community Centre Henri-Lemieux, including a theatre and an exhibition space, was in desperate need of renewal. In this project, our challenge was to rethink the planning of the space in terms of its multiple functions and offer each one of these functions a specific area. A reception desk needed to be placed, as well as a bar and a kitchen, and enough space needed to be kept clear to allow for smooth circulation during special events. Our team was also responsible for reviewing the general colour scheme and the lighting of the space. Throughout the project, DAG also coordinated the activities of the diverse professionals involved in the different phases of construction.