Sélection Lévis

Lévis (Quebec)

Client:
Réseau Sélection
Surface:

139 000 sq.ft. of housing

52 600 sq.ft. of common areas

Year of realisation:
2008-2009
Photo credit:
Jonathan Robert

Complete interior design and planning of new residences for autonomous retirees located in Lévis. This residence offers 191 housing units on 7 storeys, and many common areas including a dining room, sitting rooms, a swimming pool and a gymnasium.

The client we worked with for this project had become habituated to the traditional wood panelling wall (finish). We wanted to inspire him to think outside the box. The concept for the design hinged on luminosity all the while remaining classic, greatly benefitting the clientele inhabiting this residence. We highlighted various architectural elements through working with textures and colors, creating a warm and friendly space for the residents.